TUL:n jäsenet voivat suorittaa kurssimaksun käteisellä tai kortilla kurssin alussa, tai jos oman piirijärjestön kanssa on sovittu erikseen, laskulla piirijärjestön tai urheiluseuran kautta. TUL-kurssilainen ilmoittautuu normaalisti kurssille ilmoittautumislomakkeen kautta, jossa tulee mainita TUL jäsenyys.
Kurssilaiselle tulee paluupostina sähköpostiinsa automaattivastaus, jos sähköposti on oikein ilmoittautumislomakeeseen määritelty. Muista tarkistaa myös roskapostikansio, jos paluuposti on sinne suodattautunut. Vastauspostissa on tarkemmat ohjeet kurssille osallistujalle.
Jos maksusta on sovittu jotain muuta hinnan, maksuajan tms. aikaisemmin henkilön, urheiluseuran tai yhdistyksen kanssa, aiemmin sovittu pitää paikkansa. Kurssin alussa opiskelija täyttää henkilötietolomakkeen jossa kerätään tarvittavat tiedot. Jos kurssi maksetaan laskulla, ota tarvitttavat laskutustiedot mukaan.
Kurssilaisten tietoja ei koskaan luovuteta kolmannelle osapuolelle.
FSC Palvelut Oy suorittaa koulutuksen, jonka jälkeen kurssilainen hakee itse hyväksyntää järjestyksenvalvojaksi tai järjestyksenvalvojakortin laajennuksia poliisilaitokselta. Hinnat eivät sisällä viranomaisille suoritettavia viranomaismaksuja, ja viranomaishinnastot löytyvät poliisin omilta palvelusivuilta. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%
Järjestyksenvalvojan peruskurssi 40 x 45min oppituntia, 160e:
Peruskurssi sisältää teoriakoulutuksen, palokoulutusteorian, alkusammutuskoulutuksen, ensiapukoulutuksen fyysisen voimankäytön perusteet sekä loppukokeen. Hylätyn kokeen voi uusia enintäin kaksi kertaa, jonka jälkeen kurssilaisen tulee käydä peruskurssi uudestaan. Uusintakokeen hinta on 20e/krt.
Hyväksytysti kurssin suorittanut oppilas saa koulutuksesta todistuksen jolla saa haettua poliisilaitokselta järjestyksenvalvojakorttia, sekä saa kortimerkinnäksi käydyn peruskurssin ja fyysisen voimankäytön perusteet. Kurssilaiselle tulee oikeus kantaa työtehtävissään mukanaan enintäin 70 cm pitkää patukkaa sekä käsirautoja.
Kortin haltija pystyy työskentelemään esimerkiksi urheilukisoissa, festivaaleilla, konserteissa sekä anniskelupaikoissa viisi vuotta kortin myöntämisestä eteenpäin, jonka jälkeen kortin voi uusia kahdeksan tunnin kertauskurssilla sekä hakemalla uutta hyväksyntää poliisilta.
Järjestyksenvalvojan kertauskurssi 8 x 45min oppituntia, 80e:
Kertauskurssi suoritetaan järjestyksenvalvojakortin umpeutuessa. Järjestyksenvalvojan työtehtäviä voi suorittaa ainoastaan ne henkilöt, jolla on voimassa oleva hyväksyntä järjestyksenvalvojaksi, joten jos työtehtäviä haluaa tehdä keskeytyksettä, kurssi on hyvä käydä vielä aikaisemman hyväksynnän ollessa voimassa.
1.3.2007 jälkeen suoritetut koulutukset eivät vanhene, joten kertauskurssin voi suorittaa myös viimeisen voimassaolopäivämäärän umpeuduttua. Ennen 1.3.2007 suoritetut järjestyksenvalvojaluvat tulee uusia kortin voimassaoloaikana, tai koulutus vanhenee, ja kurssilainen joutuu käymään koko peruskurssin uudestaan.
Vuosittainen voimankäytön kertaus 8 x 45min oppituntia, 90e:
Pitääkseen voimassa oikeuden kantaa työtehtävissään itselleen hyväksyttyjä voimankäyttövälineitä turvallisuusalan elinkeinoluvan alaisessa työtehtävässä, tulee voimankäyttövälineiden kantajan käydä vuosittainen voimankäytön kertauskurssi kantamilleen välineille.
Fyysisen voimankäytön perusteet 6 x 45min oppituntia, 60e:
Kurssi sisältyy järjestyksenvalvojan 40h kurssiin. Jos kuitenkn kurssilainen on aikaisemmin suorittanut peruskurssin ilman fyysisen voimankäytön perusteita, tai ennen 1.3.2007 voimankäytön yleinen osa -nimistä osiota, tulee järjestyksenvalvojan suorittaa kyseinen kurssi, jos haluaa oikeuden kantaa voimankäyttövälineitä työtehtävissään.
OC-koulutus 5 x 45min oppituntia, 90e:
OC-koulutus on järjestyksenvalvojan lisäkurssi. Kurssilla käydään OC-kaasusumuttimen käytön teoriaopetus, käytännön harjoittelu sekä suoritetaan loppukoe. Kurssilainen saa osiosta todistuksen, jonka jälkeen hyväksytysti kurssin läpäissyt sekä aikaisemmin fyysisen voimankäyttökurssin tai voimankäytön yleisen osan suorittanut henkilö voi hakea järjestyksenvalvojakorttiinsa merkintää OC-sumuttimelle.
TKP-koulutus 5 x 45min oppituntia, 90e:
TKP-koulutus on järjestyksenvalvojan lisäkurssi. Kurssilla käydään teleskooppipatukan käytön teoriaopetus, käytännön harjoittelu sekä suoritetaan loppukoe. Kurssilainen saa osiosta todistuksen, jonka jälkeen hyväksytysti kurssin läpäissyt sekä aikaisemmin fyysisen voimankäyttökurssin tai voimankäytön yleisen osan suorittanut henkilö voi hakea järjestyksenvalvojakorttiinsa merkintää teleskooppipatukalle. Teleskooppipatukan kanto-oikeus on ainoastaan turvallisuusalan elinkeinoluvan alaisissa työtehtävssä.
Läpäistäkseen valitsemansa kurssin, kurssilaisen on osallistutava jokaiselle yksittäisen osion opetustunnille.